14 Nisan 2020 Salı

Evde Kolay Pasta





Karantina günleri başladığından beri iki çocukla evde hayat bazen şahane,bazen bol delirmeceli geçiyor tahmin edebileceğiniz gibi.Oğlum ilkokul birinci sınıfa başladı bu sene,kızım da kreşe.Bu zorunlu ara nedeniyle artık  hepimiz evdeyiz.Can ödevleri ile ilgilenirken,biz de Ece ile birlikte mutfağa attık kendimizi.Çocukların canı pasta çekiyordu,en hızlı ne yapabiliriz deyince bu pasta çıktı ortaya.Evde ne malzeme varsa onu kullandık Ecoşla birlikte.


Malzemeler

-Hazır pastaban
-1 paket vanilyalı puding
-1 paket çikolatali sos
-2 adet portakal
-Süt
-Üzerini süslemek için şeker
-İstediğiniz bir meyve (çilek,muz, vb.)

Yapılışı

İlk once vanilyalı muhallebiyi paketin arkasındaki tarife göre pişiriyoruz.Ama daha koyu kıvamlı bir muhallebi olsun istediğim için sütünü 3 bardaktan biraz az koydum.Daha sonra pastayı ıslatmak için portakalların suyunu sıktık Ece'yle birlikte.İlk katını hazırlarken önce portakal suyuyla keki ıslatıp, sonra muhallebisini yayıyoruz.Arasına muz ya da çilek kullanabilirsiniz.Kekin üst katını da ıslatıp,en üstüne çikolatalı sosu gezdirdik.
Pastanın üzerine de pasta süslemede kullanılan şekerler ile "Evde Kal " yazıp süsleyerek günün anlam ve önemine,konsepte uygun  süslememizi tamamladık.
Ece'ye hem aktivite oldu hem de konuyla ilgili sohbet etme fırsatı oldu.

Pastamız dolapta dinlendikten sonra,beş çayına yetiştiriyoruz.Evde çocuklar olunca tabikii mumlar üflenmeden pastayı servise geçemiyoruz.

Afiyet bal olsun.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder