2 Mayıs 2020 Cumartesi

Lokumaç Nasıl Yapılır?

Çocukken annem bazen uzun yaz öğleden sonralarında çayın yanına,bazen de  sabah kahvaltılarına yapardı.Çocukluk günlerinin en güzel tatlarından biri benim için.Domates ,peynir,zeytinle de çok severim; bal ya da reçelle de çok severim.Yanına da bir demli çay oldugunda miss mis.Bu sabah ben de kahvaltıda çocuklara yaptım.
Hem çok kolay ve pratik bir tarif,mayalanma işlemi yok pişideki gibi.Evde karbonat yokta,ben kabartma tozu kullandım bu sefer.
Ramazan ayındayız, sahur için de çok güzel bir seçenek olabilir.Ben sabah kahvaltıda yiyemedim,sahurda yemeye niyetliyim.Deneyin bakalım beğenecek misiniz?







Malzemeler

-1 adet yumurta
-1 çay bardağı yoğurt
-1,5 su bardağı un
-1 çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu
-tuz
-kızartmak için zeytinyağı

Yapılışı

Derin bir kabın içine yumurta,yoğurt ve diğer malzemeleri koyup karıştırın.Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru tezgaha alıp elimizle yuvarlayarak rulo şekli verdikten sonra; bir bıçak yardımıyla üzerine boydan boya bir çizik atıp hamuru lokum boyutunda ( 5-6 cm ) keselim.Kestiğimiz lokumaçları yapışmasın diye içine un serptiğimiz bir tepsiye alalım.
Tavayı kızdırıp bol zeytinyağında lokumaçlar altın rengini alıcaya kadar kızartalım.
Şahane bir kahvaltılık oluyor,istersenız recel ve balla;isterseniz peynir,zeytin domatesle birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet bal olsun.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder