4 Mayıs 2020 Pazartesi

Pratik Yoğurtlu Börek

Mart'ın 15 inden beri evdeyiz.Hayatımızın normal akışında yaptığımız bir çok şeye hasret kaldık.Öte yandan bu süreçte hem kendimizde,hem çevremizde yeni güzellikler keşfettik.Online konserler,sohbetler,canlı yayınlar,tiyatrolar,netflix...Mutfakta denemediğimiz tarif kalmadı.Evlatlarımızla bir aradayız;en çok istedikleri şey anne babaları tüm gün evde,yanlarında.Tüm dünya evlerindeyken ,doğa nefes alıyor,kendini yeniliyor.

"Acıyı şikayet ipiyle çekersen uzar;sabır ipiyle çekersen kısalır" demiş eskiler.Ne de güzel söylemişler.Bugünlerin de kıymetini bilerek; kolaylıklarla su gibi akıp geçmesini dileyelim insallah.Tekrar sokakların,denizin,güneşin,ağaçların, açık havanın,bir arkadasımızla buluşup bi kahve içmenin,tiyatroya,sinemaya,konserlere gitmenin;seyahat etmenin,tatile çıkmanın tadına özgürce varabileceğimiz günlerin hayali ile yaşamaya devam.

Gelelim bugünkü tarifimize.Evlerimizde çoğu zaman olan malzemelerle yapılan çok kolay bir börek geliyor bu akşam.İçindeki dereotunun aromasını çok seviyorum.






Malzemeler

-3 adet hazır yufka
-yarım kilo yoğurt
-yarım demet dereotu
-1 adet yumurta
-tuz
-zeytinyağı

Yapılışı

Böreğimizin harcı için yoğurt ve yumurtayı karıştırıp çırpalım.İçerisine kıyılmış dereotu ve tuzu ekleyince harcımız hazır.Pişirme, kavurma yok.Her şey çiğden.
Fırın kabını yağlayıp tepsinin en altına bir adet yufkayı serip,yufkanın kenarlarını tepsinin dışında bırakın.Yufkayı süt ve yağ karışımı ile yağladıktan sonra bir kat yufka,bir kat yoğurtlu harçtan koyun.En alttaki yufkanın dışarıda kalan parçalarını böreğin üzerine doğru kıvırıp,böreğin üzerini bir fırça yardımı ile yağlayın.180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya pişirin.

Afiyet bal olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder