16 Nisan 2020 Perşembe

Mozaik Pasta




1 aydan fazla zamandır evdeyiz.Çocuklar da, eşim de evde.Gün yine erken başlıyor bizim evde,Ece çoğu zaman altı buçuk yedi gibi uyanıyor.Can da en geç 7 bucuk, sekiz.Ozer de saat dokuzda iş başı yaptığı için (home office çalışıyor );bizim düzen değişmedi.Sabah kahvaltı faslı ile güne başlıyorum ve mutfak ile salon arasında mekik dokuyarak geçiyor günüm çoğunlukla.
Dün öğleden sonra da mozaik pasta istedi çocuklar ve itiraf ediyorum ben de.Bol çikolatalı bir tatlı yapayım ama ne yapsam diye düşünürken, gelen isteği geri çevirmek olmazdı.Hazırladığım karışımı kalıba döktükten sonra, kabın dibinde kalanları kaşıklamak üzere benim kuzular mutfağa geldiler.Ben de çocukken, kek yaparken annem, dibini yalamaya bayılırdım.
Can hem kaşıklıyor, hem de "Anneee bu pasta beni hayallere atıyor".Çocuk masumiyeti ve saflığı ne güzel şükürler olsun.


Malzemeler

-2 paket petibör bisküvi
-1 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı toz şeker
-2 yemek kaşığı kakao
-1 paket çikolata (bitter ya da sütlü)
-3 yemek kaşığı tereyağı



Yapılışı

Bir sos tenceresinde süt,şeker,kakao ve tereyağını karıştırarak pişirin.Kakaonun topakları gidip,şeker eriyinceye kadar karıştırmak yeterli olur.Ocağı kapatınca çikolata parçalarını ekleyip karıştırın.
Derin bir kabın içine petibör bisküvileri kırın, iri parçalar halinde olsun, çok minik minik ufalamayın.Daha sonra ılınan sosu bisküvilerin üzerine gezdirin.Sos ve bisküvileri ,bisküvileri ezmeden karıştırın.
Baton bir kalıbın içine strec film serip, hazırladığınız karışımı içerisine dökün.Strec film ile birlikte üçgen şekli vererek ya da yuvarlayarak sarın.Buzlukta birkaç saat donmasını sağlayın.
Buzluktan çıkarıp dilimleyerek servis edebilirsiniz.Üzeri için çikolatalı sos da tercih edilebilir.Damak tadınıza hangisi daha uygunsa.Çikolataya aşık olanların favorisi ikinci seçenek olur diye düşünüyorum.

Afiyet bal olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder